try this www.watchesseek.com.Recommended Reading https://www.datacozy.com.best value https://www.havereplica.com/.read what he said fake rolex for sale.you could try this out replica relojes.Full Article repliki zegark贸w.navigate here https://www.fake-richardmille.com/.design richard mille replica watch.On The Official Website rolex swiss replica.description www.controlexplosion.com.click this link now https://www.drugswatches.com/.hop over to this website winewatches.go to this site replica watches USA seller.check out the post right here https://www.3domegawatches.com/.Wiht 40% Discount replica tag heuer.For Sale travelfranckmuller.Related Site replicas hublot watches.Sale 401kwatches.her explanation https://www.cartagheuer.com/.supply replica bell and ross watch.


Białe czy czerwone – które wino jest lepsze dla zdrowia?

Białe czy czerwone – które wino jest lepsze dla zdrowia?

Wino to napój alkoholowy, który ma bardzo dobry wpływ na nasz organizm ze względu na występowanie w nim substancji odżywczych, witamin i minerałów. Szczególnie zdrowa jest odmiana czerwona, gdyż przeciwdziała cukrzycy, miażdżycy, chroni przed chorobą Alzheimera i usuwa z organizmu wolne rodniki.

Wino czerwone – właściwości

W winie czerwonym występuje spore ilości taniny oraz resweratrolu, które wykazują leczniczy charakter. Czerwony trunek przyczynia się do stymulacji produkcji enzymów trawiennych, dzięki czemu ułatwia trawienie. Oznacza to, że czerwone wino warto spożywać razem z obiadem czy kolacją. Napój zawiera garbiki, które zabezpieczają błonę śluzową żołądka oraz ograniczają wydzielanie kwasu solnego w żołądku.

Czerwone wino ma o wiele więcej antyoksydantów niż odmiana wytwarzana z białych winogron. Ten dodatek pozwala znacząco opóźnić procesy starzenia. Spożywanie czerwonego wina zapewnia młody wygląd oraz dobrze nawilżoną i promienną skórę.  Właściwości prozdrowotne wina są uwarunkowane występowaniem w trunku flawonoidów – to związki pomagające zredukować cholesterol, usunąć rolne rodniki występujące w organizmie i wzmocnić układ immunologiczny.

Obecność resweratrolu w czerwonym winie warunkuje jego cechy przeciwzapalne, przeciwmiażdżycowe oraz antyoksydacyjne. Spożywając czerwone wino, tkanki stają się bardziej wrażliwe na insulinę, dzięki czemu powinno ono gościć w jadłospisie osób zmagających się z cukrzycą.

Korzyści ze spożywania białego wina

Czerwone wino ma wiele właściwości leczniczych i można odnieść je również do białego wina, jednak w mniejszym stopniu. Jest to uwarunkowane procesem wytwarzania trunku, a mianowicie przed przygotowaniem wina usuwa się skórki i pestki, które jak już wiemy, stanowią główne źródło cennych właściwości.

Należy bardzo wyraźnie podkreślić, że lecznicze właściwości i poprawa stanu zdrowia oraz wyglądu wymaga wypijania odpowiednich ilości. Nie można przekraczać jednej lampki na dzień – w przeciwnym wypadku spożyty alkohol będzie dla organizmu zbyt dużym obciążeniem.